11.5.2019

Kilpailupalkintojen ilmoittaminen - Verotusohje golfseuroille ja toimintaohje kilpailijoille

Vuoden 2019 alussa otettiin käyttöön Kansallinen Tulorekisteri, johon kilpailua järjestävän seuran on tehtävä ilmoitus maksetuista/annetuista kilpailupalkinnoista. Jyväs-Golf Golfliiton jäsenseurana ja kilpailun järjestäjänä on velvollinen tekemään tämän ilmoituksen. Kaikki kilpailupalkinnot ovat pelaajien henkilökohtaista verotettavaa tuloa ja ne on ilmoitettava Tulorekisteriin.

Kaikkia klubikilpailuissa kilpailevia ja kilpailemista suunnittelevia jäseniämme sekä aktiivikilpailijoitamme eri toureilla suosittelemme tutustumaan huolella Golfkilpailuja koskevaan kilpailupalkintojen Verotusohjeeseen. (Ohje löytyy Suomen Golfliiton sivulta/Materiaalipankki.)

Ohjeen kohdat 1 ja 1.1. koskevat amätöörikilpailuja. Sieltä löytyy mm. Toimintaohje palkinnon saajalle, missä on tarkemmin kilpailijaa koskevat vähennykset, jotka kilpailija voi tehdä lopulliseen verotukseensa.

Tulemme jakamaan kilpailuissa palkinnonsaajille Palkinnonmaksulomakkeen, joka heidän tulee palauttaa tarkoin täytettynä ja mieluiten välittömästi palkinnonjaon jälkeen seuralle toimistoon/caddiemasterille. (Ensimmäisen kerran tätä menettelyä joudumme/pääsemme testaamaan Avajais-Scramblessa.) Seura joutuu tekemään palkintomaksuilmoituksen Verottajalle kilpailun palkinnon jaosta seuraavan kuukauden 5 päivänä.

On tärkeää, että kaikki kilpailijamme ovat tietoisia tästä menettelystä. Olisi myös hyvin suotavaa perehtyä Verotusohjeeseen niin kaikki sujuu sitten palkintojenjaossa ja ilmoitusmenettelyssä kitkatta, kiitos.

 

© Jyväs-Golf 2019  •  Design and cms by AtMentor