28.8.2017

Kentän kunnon ylläpito on kaikkien käyttäjien vastuulla

Syksyä kohti mennään ja tämä alkaa näkyä myös kentällämme. Aamuisin on viileämpää, kaste säilyy pidempään maassa ja ruohon kasvu hidastuu. Nämä liitettynä siihen, että kenttämme käyttöaste on syksyllä ”tapissaan” luo valitettavan ”loistavat” olosuhteet tautien kehittymisille. Nämä ovat tietty seikkoja, jotka ovat hallintamme ulkopuolella. Mutta keskitytäänpä niihin, joille puolestaan voimme tehdä jotain, jotka ovat ne jäljet mitä itse kentälle jätämme, mistä kärryinemme kuljemme ja kuinka yleensäkin kenttäämme kohtelemme.

Lyöntijälkien paikkaaminen, ensisijaisesti laittamalla turvefilee takaisin paikalleen tai täyttämällä lyöntijälki hiekkasiemenseoksella, sekä alastulojälkien korjaaminen viheriöillä ovat pelaajan velvollisuus aina, mutta tuplaten tärkeämpää syksyllä, kun taudit ovat valmiita iskemään kenttämme heikkoihin kohtiin ja jokainen korjaamaton jälki on heikko kohta, kuin pieni ”haava” mätäkuun aikana.

Kärryjen ja autojen käyttäjät – pyydämme teitä ystävällisesti kiinnittämään tarkkaa huomiota siihen mistä näiden kanssa kuljette. Sateet ja kaste aiheuttavat helposti liejuuntumista kapeilla kulkureiteillä ja jos alue pääsee oikein kunnolla kulumaan, on se myös seuraavalla kaudella huonossa kunnossa. Kenttähenkilökunta on asentanut paikka paikoin ketjuja ja laittanut opasteita joissa ilmaistaan mistä kärryillä olisi suotavaa kulkea, näiden osalta pyytäisimme vain ystävällisesti noudattamaan ohjeita ja kiertämään merkkaamattomatkin alueet, jotka ovat jo näkyvästi liejuuntuneet.

Viimeisenä jotain hieman huolestuttavampaa: Ohessa on kuva sunnuntailta, väylän kahdeksan viheriöltä, josta näkyy selvästi, kuinka reiän vierestä on pyyhkäisty filee ”maailmalle”. Kentän kohteleminen tällä tavalla on täysin hyväksymätöntä ja väärin muita kentän käyttäjiä kohtaan –mutta ennen kaikkea loukkaavaa kenttämestariamme ja hänen henkilökuntaansa kohtaan. Huono käytös kentällä on valitettavasti nykypäivää, mutta se, että epäonnistuminen tai muu turhautuminen puretaan kenttään, kärryihin tai mihinkään muuhun kalustoon on täysin hyväksymätöntä. Jos joku joutuu tällaista käytöstä todistamaan peliryhmässään, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan asiasta henkilökunnalle. Vielä ei ole näille ilmansuunnille niin kovaa pelimiestä sattunut, että tällainen käytös olisi hyväksyttävää. Meidän kenttä, meidän vastuu – pidetään siis yhdessä huolta siitä!

© Jyväs-Golf 2018  •  Design and cms by AtMentor